Δημοσιεύτηκε στις 21 Ιουλίου 2026
Το Οινοποιείο Βασιλικόν (K&K Vasilikon Winery) απέσπασε δύο σημαντικές διακρίσεις στον 16ο Κυπριακό Διαγωνισμό Οίνου, ο οποίος πραγματοποιήθηκε στο Opus Events Venue στη Λεμεσό.
Στην κατηγορία «Ξηροί, Ημίξηροι & Ημίγλυκοι Οίνοι», το Vasilikon Xynisteri 2025 τιμήθηκε με Χρυσό Μετάλλιο, ενώ στην κατηγορία «Ειδικές Διακρίσεις» απέσπασε Ειδική Διάκριση για την ανάδειξη της γηγενούς κυπριακής ποικιλίας Ξυνιστέρι.
Οι διακρίσεις αυτές αποκτούν ακόμη μεγαλύτερη σημασία, καθώς σύμφωνα με τους διοργανωτές η φετινή διεθνής επιτροπή αξιολόγησης ήταν η αυστηρότερη των τελευταίων ετών, επιβεβαιώνοντας το υψηλό επίπεδο του διαγωνισμού και την αξία των βραβεύσεων.
Με σταθερή προσήλωση στην ποιότητα, τον σεβασμό στην κυπριακή οινική παράδοση και τη διαρκή εξέλιξη, το Οινοποιείο Βασιλικόν στον Κάθηκα συνεχίζει να αναδεικνύει τις δυνατότητες του κυπριακού αμπελώνα, δημιουργώντας κρασιά που ξεχωρίζουν τόσο στην εγχώρια όσο και τη διεθνή αγορά.
Η LaikoCosmos, μέσα από τη συνεργασία της με το Οινοποιείο Βασιλικόν, συνεχίζει να στηρίζει και να προωθεί ποιοτικά κυπριακά προϊόντα, συμβάλλοντας στην ανάδειξη της τοπικής παραγωγής και τη δυναμική της κυπριακής οινοποιίας.
Σχετικά
Το Tocayo παρουσιάζει τη νέα σειρά «Experimental Cocktails»
Καινοτομία, Σύγχρονη Μιξολογία και Culinary Ακρίβεια
Σεπτέμβριος στο Λατσί: χαλαρές μέρες, θάλασσα και ηλιοβασιλέματα στο Island Beach Bar
Το ημερολόγιο μπορεί να λέει ότι το καλοκαίρι πλησιάζει στο τέλος του, αλλά στο Λατσί υπάρχουν ακόμη πολλές μέρες που μοιάζουν ακριβώς με καλοκαίρι
Γνωστό ταβερνάκι στις 25 του μήνα θα σερβίρει το τελευταίο οφτό της σεζόν
Ωστόσο αφήνουν ένα μικρό teaser για τον χειμώνα, προαναγγέλλοντας πως κάτι καινούργιο «μαγειρεύεται»
Δεν έχεις ΙΔΕΑ τι έρχεται στο κέντρο της Λευκωσίας
Ένα νέο all-day spot ετοιμάζεται να δώσει διαφορετικό ρυθμό στις εξόδους μας, μεταφέροντάς μας από το χαλαρό brunch μέχρι τα βραδινά drinks και τα DJ sets
27 ξεχωριστά μέρη για να βγεις στη Λευκωσία
Μια λίστα με εστιατόρια που ξεχώρισαν και είναι ανάμεσα στα υποψήφια των 22ων Cyprus Eating Awards.
Πάμε για "Brandy Sour" και πορτοκαλόπιτα στο καφενείο
Ένα απόγευμα στο καφενείο που θα θυμίζει Κυριακάτικο τραπέζι
Tripadvisor: Τα 25 καλύτερα εστιατόρια στον κόσμο για το 2026 – Ανάμεσα τους και ένα ελληνικό
Η φετινή κατάταξη ταξιδεύει τον επισκέπτη γαστρονομικά από τη Νότια Αμερική και την Ασία έως την Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή.
Ένας από τους πιο όμορφους προορισμούς για breakfast και brunch στη Λεμεσό
Στεγασμένoς σε μια όμορφα αναπαλαιωμένη αστική στοά, συνδυάζει μοναδική αισθητική, δημιουργική κουζίνα και αυθεντική φιλοξενία!
Κυριακές με σούβλα, κλέφτικο και παραδοσιακές γεύσεις στο χωριό
Ετοιμάσου για εκδρομή και καλό φαγητό
Η (πιο) διάσημη Κοκόνα της Λευκωσίας, αποκτά αδερφάκι
Το δημοφιλές ghost kitchen brand ετοιμάζεται να ανοίξει το νέο του spot στη Λεμεσό, φέρνοντας μαζί του τα θερμιδομετρημένα, σπιτικά γεύματα που αγαπήθηκαν στη Λευκωσία
Στο Κέντρο της Σταυρούλλας φτιάχνουμε παλουζέ και σουτζούκκο και απολαμβάνουμε τοπική κουζίνα
Στον Πολύστυπο σε μαθαίνουν να φτιάχνεις παλουζέ και σουτζούκκο
Η Λεμεσός απολαμβάνει το TIRAMISU SOU
Το μικρό brand στη Λεμεσό που φτιάχνει θεϊκό τιραμισού!